dijous, 18 de setembre del 2014

JAUME ALBERTÍ PICORNELL


(Banyalbufar, Mallorca,1924, Palma, 2009)

Llicenciat en filosofia i lletres per la Universitat de València, tot i que va cursar els primers tres anys a la Universitat de Barcelona. 


Va treballat com a professor d'ensenyament secundari a centres públics i privats. Va ser degà del Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i Ciències de les Illes Balears des de 1974 fins a 1989. 
Promotor i primer president de l'Associació d'Amics de Banyalbufar i fundador i col·laborador assidu de la revista Es Correu i Ma'Jil.


Autor de "El Banyalbufar que he conegut" que ens ofereix una mirada retrospectiva, però alhora apassionada, d’un segle de vida del poble. Un llibre, sense dubte, per a ser llegit amb calma, assaborint-ne els detalls i mirant el passat amb els ulls oberts al futur.




Va ser professor meu de llengua i literatura castellanes almenys en dues ocasions. El record més a quart curs de batxillerat. Per a mi fou un bon professor.

Posteriorment quan ens vèiem per Palma (sempre em deia "Carrió") parlàvem una bona estona, sobretot de política. Ell, que sàpiga, no es va afiliar mai a cap partit però era d'esquerres i nacionalista.

En el temps de la "Nova Cançó" no fallava mai a cap recital ni de Serrat, ni de Llac ni de Maria del Mar, ni tampoc de cap del Setge Jutges.

Publicacions:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada